Trandafiri

Topul trandafirilor americani aromați recomandați de specialiști

Ceea ce diferențiază trandafirii buni de trandafirii excepționali este esența parfumului. Tipurile enumerate mai jos au fost alese de specialiști ca având „parfum fabulos”.

Specialiștii sortează anual, prin toate noile intrări de trandafiri și aleg doar câteva dintre cele mai bune exemplare pentru a le acorda titlul de trandafirul anului. Dintre toți câștigătorii din anii 1960 și până în prezent, specialiștii americani au făcut o lista cu cei mai parfumați frandafiri.

Double Delight

Double Delight, un ceai hibrid a cărui floare a crescut într-un sezon lung a fost câștigător în 1977. Florile duble au un centru bogat, alb crem spre roz pal, cu margini adânci de culoarea rubinului. Au o rutină lentă și cresc până la aproximativ 1,5 m, cu o răspândire pe orizontală de 1 -1,2 m.

Double Delight prezintă o rezistență crescută la boli, mai puțin dezvoltată în climat umed, iar asta se reflectă și în calitatea florilor. Asteptati-vă la un miros dulce, picant.

Hibridul Elle

Elle, câștigător în anul 2005, este un alt trandafir de ceai hibrid. Acesta prezintă o rezistență mai mare decât media trandafirilor la boli, mai ales la solul negru, predispus la mucegai. Florile sunt de culoarea roz, mai exact de culoarea coajei, înconjurate de frunzele verzi lucioase și întunecate. Toate acestea pe lângă plus de miros picant, citruos.

Elle promite să facă o floare excelentă odată ce este îngrijită corespunzătoare, cu flori deschise ce ajung pănă la 10 – 15 cm, crescute pe tulpini înalte de 25 – 35 cm.

Trandafirii cu parfum de miere

Nu mulți trandafiri floribunda se laudă cu tip miros care să iasă în evidență, ca să merite asocierea acestora cu mierea de albine. Aceștia au un miros minunat, picant, dar și evidențează prin flori galbene de culoarea caisei și au dezvoltat, cu adevărat, un parfum de miere. Cresc la aproximativ 3-4 metri înălțime și  mai bine de un metru lățime, trandafirii cu parfum de miere sunt un specimen grozav, mai ales pentru gardurile vii. Ei prezintă rezistență foarte bună la rugină și mucegai.

Trandafirii ”Atingerea lui Midas”

Midas Touch a câștigat premiul în 1994 și poate fi găsit în multe grădini contemporane. Acesta strălucește cu flori galbene – aurii, care au  diametru de 10 cm,  crescute pe o plantă verticală, înaltă de 1,5 m. Midas Touch este doar o altă frumusețe de ceai hibrid, cu un miros cald și puternic.

Post a Comment