Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/visiro/domains/trandafiri.ro/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2851

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/visiro/domains/trandafiri.ro/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2855

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/visiro/domains/trandafiri.ro/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3708
Cele mai frecvente boli ale trandafirilor – Trandafiri

Trandafiri

Cele mai frecvente boli ale trandafirilor

Când doriți să plantați orice plantă, există diverse lucruri care pot merge prost. Trandafirii nu fac excepție. De fapt, aceste specii de plante rafinate sunt adesea cele mai sensibile atât la boli, cât și la dăunători.  Cunoașterea semnelor și modul de tratare a acestor afecțiuni este o necessitate, dacă doriți să le încurajați creșterea sănătoasă.

Prevenirea bolilor de trandafir

Pentru a încuraja creșterea sănătoasă a florilor, este întotdeauna o idee bună să alegeți soiuri rezistente la boli.

În ciuda costurilor cu puțin mai mari decât pentru creșterea plantelor de categorie medie, aceste variante speciale au fost crescute pentru a rezista tuturor bolilor obișnuite, ceea ce înseamnă că merită banii în plus.

Pe lângă alegerea soiurilor de trandafiri rezistente la boli, este important să alegeți locația cu înțelepciune. Dacă plantați alături de alte plante din grădina dumneavoastră, o circulație bună a aerului este o necesitate, ceea ce înseamnă le veți oferi trandafirilor puțin spațiu! Acest lucru va împiedica dăunătorii să atace plantele, deoarece majoritatea bolilor de trandafiri atacă plantele care sunt stresate din cauza supraaglomerării.

Detectarea precoce a bolilor este un alt lucru pe care trebuie să-l țineți minte atunci când luați în considerare starea de sănătate a plantei dumneavoastră de trandafir. Întreținerea zilnică a trandafirilor este o modalitate excelentă de a identifica problemele și de a le strânge în muguri, înainte de a se transforma în ceva mult mai grav.

Făinarea

De obicei, acest lucru se întămplă în lunile de vară, când zilele se confruntă cu vreme calda si uscata, iar noptile sunt conditiile reci si umede. Această boală poate ataca frunzele, florile și tulpinile și este mai frecventă pentru plantațiile noi. Efectele acestei boli de trandafiri includ afectarea frunzelor și îmbinarea lor cu un reziduu sub formă de pulbere și pete, care acoperă baza și partea superioară a frunzelor.

Pata neagră

Aceasta este una dintre cele mai frecvente boli care afectează trandafirii. Este întâlnită pe vreme caldă și umedă, deoarece este o boală de apă. Din cauza acestui fapt, ea tinde să se răspândească prin irigare. Marchați trandafirii cu această boală, care includ o paletă de pete întunecate, care apar în formă de pete maro sau negre circulare pe vârfurile frunzelor.

Rugina

După cum este indicat de numele acestei boli, rugina vine sub forma de pete portocalii, care afectează partea inferioară a frunzelor și a tulpinelor. Dacă planta este grav afectată, frunzele pot începe să cadă.

Post a Comment